Få din økologistøtte hurtigere

Plantechef: Jo mere præcist, du søger sit nye tilsagn, jo mere smidigt bliver udbetalingen af økologistøtte de næste fem år.

Plantechef Claus Østergaard, ØRD, opfordrer til ekstra omhu, når økologiske landmænd de næste måneder søger nye femårige økologi-tilsagn.

 

Det er nu, du kan gøre den lille ekstra indsats, der kan spare tid, penge og bøvl de næste fem år. Mange økologer står nemlig over for at skulle søge nye femårige økologitilsagn, når Landbrugsstyrelsen i dag 11. juni åbner ansøgningsrunden, og hvis man har styr på sine markstørrelser og decimalerne i markblokkene, sparer man sig selv for problemer senere, pointerer plantechef i ØkologiRådgivning Danmark, Claus Østergaard.

Præcision i ansøgningen kan både sikre, at man får udbetalt al den støtte, man er berettiget til, uden forsinkelser, og forebygge krav om tilbagebetaling af evt. for meget udbetalt støtte.

- Når først ansøgningen er sendt, er markerne låst de næste fem år, så det betaler sig at tjekke, at markkort og virkelighed stemmer overens på decimalerne. Hvis de gør det, er sandsynligheden for en smidig og hurtig udbetaling af økologistøtten de næste fem år meget større, pointerer Claus Østergaard.

Han opfordrer derfor alle økologer, der skal søge nyt tilsagn, om at gå markkortene grundigt efter i forbindelse med ansøgningen. Man kan godt føje nye marker til sit tilsagn efterfølgende, men små ændringer af eksisterende marker er ikke mulig.

Ansøgningsfristen er 23. august, og Claus Østergaard opfordrer til ikke at vente til sidste øjeblik, hvis man vil have rådgivernes hjælp til ansøgningen.

- I nogle tilfælde skal vi ind at søge om at ændre blokgrænser. Sagsbehandling tager tid, og det skal der være plads til, siger Claus Østergaard.