PRESSEMEDDELELSE: Vi holder reception for vores direktør, Erik Andersen

Erik Andersen, ØkologiRådgivning Danmark, fylder 60 år, i den forbindelse vil bestyrelsen invitere til reception.

Det er en direktør i gummistøvler, som fylder 60 år 15. november. Erik Andersen har ledet ØkologiRådgivning Danmark siden marts 2018.

Skal han vælge mellem jakkesæt og gummistøvler, vælger han uden tøven gummistøvlerne. Erik Andersen trives i frisk luft og i mødet med kunderne på staldgangen. Den fornemmelse, han her får for de økologiske landmænds situation, er nyttig, når han tager direktørrollen på sig på kontoret i Billund, Herning eller Århus.

”Erik kender kundernes situation, og det er en styrke, når der skal træffes strategiske beslutninger og sættes retning for rådgivningen,” konstaterer formand for ØkologiRådgivning Danmarks bestyrelse, Torben Jensen, SAGRO.

Erik Andersen begyndte som kvægrådgiver i Vejen, Brørup og Kolding i 1983. 10 år senere blev økologien hans varemærke, og efter en række fusioner i branchen blev han i 2009 chef for Jysk Økologi. Da ØkologiRådgivning Danmark (ØRD) så dagens lys 1. januar 2016, var Erik Andersen en af arkitekterne bag fusionen med Økologisk Landsforenings landbrugsrådgivning, der gav en kritisk masse af rådgivere såvel som kunder, der gør, at ØRD i dag står solidt i markedet.

Erik Andersen drives af at se resultater. Det gælder både som kvægrådgiver og som leder for ØRDs 19 medarbejdere.

”En god dag på jobbet er, når jeg møder glade kolleger og landmænd, der synes, det er sjovt at være økologer. Hvis man selv kommer med en positiv indstilling, så bliver det som regel en god dag,” siger direktøren.

Han har ifølge medarbejderne let til grin og betegnes som altid positiv, med stort overblik; et energibundt, der går forrest i opgaverne, men også en chef, der er god til at holde på pengene.

”Erik er forretningsorienteret og har udvist stort lederskab og ansvar, siden han overtog ledelsen af ØKologiRådgivning Danmark i 2018. I bestyrelsen er vi utroligt tilfredse med den måde, som han sammen med plantechef Claus Østergaard skaber resultater på,” udtaler næstformand i bestyrelsen, Helle Borup Friberg, Økologisk Landsforening.

Fritiden tilbringer Erik Andersen lige så aktivt som arbejdstiden. Dels på sit hobbylandbrug i Jordrup ved Kolding, dels på cykel op ad bjergene i Frankrig om sommeren eller på ski ned ad dem om vinteren.

ØkologiRådgivning Danmark benytter lejligheden til at fejre Erik Andersen, økologien, ØkologiRådgivning Danmarks solide fremgang og et stærkt fællesskab med en uformel reception for kunder, forretningsforbindelser og familie. Det sker 15. november kl. 13-16 i SAGROs kantine, Majsmarken 1, Billund.

Yderligere information:

Torben Jensen, bestyrelsesformand, adm. direktør i SAGRO, 2557 9820

Helle Borup Friberg, næstformand, adm. direktør i Økologisk Landsforening, 2030 8356