Nye økologer kan få en mentor

Mange landmænd har de seneste år omlagt til økologisk drift. For at hjælpe dem godt i gang med økologien og styre uden om de værste faldgruber, tilbyder Økologisk Landsforening en gratis mentorordning i 2019.
26 erfarne økologiske landmænd var i februar på kursus i mentorrollen.

Ligesom det er rart at blive budt velkommen af naboerne, når man flytter til en ny egn, kan det være en stor hjælp for nye økologer at have opbakning fra en garvet kollega og nogen at tale med om de mange nye krav og muligheder, der dukker op, når man lægger om til økologisk drift.

Det er baggrunden for en ny mentorordning, som Økologisk Landsforenings skyder i gang i april.

- Et mentorforløb er en genvej til viden og erfaringer, som man ellers selv skulle opbygge - ja måske endda fejle sig til. Vi har uddannet et korps på 26 mentorer, der alle er erfarne økologiske landmænd. De er klar til at hjælpe deres nye kolleger godt i gang med den økologiske produktion og tankegang, forklarer projekt- og afdelingsleder Peder Bligaard, Økologisk Landsforening.

Gratis i 2019

Ordningen er henvendt til landmænd, der er relativt nye inden for økologien eller på vej til at lægge om, og som har ambitioner om at udvikle sig selv og virksomheden.

Mentorordningen er en del af projektet Grønt Generationsskifte, der er støttet af Promilleafgiftsfonden for Landbrug. Derfor er det gratis at deltage i 2019.

Ønsker man at deltage, skal man udfylde en elektronisk ansøgningsformular senest 8. april på okologi.dk/mentor.

Tilmelding